понедељак, 4. март 2024.

Манифестација "Март, месец српског језика"

 


Департман за србистику Филозофског факултета у Нишу у сарадњи са Подружницом Друштва за српски језик и књижевност у Нишу организује три предавања у оквиру манифестације „Март, месец српског језика”, која се обележава на територији Републике Србије. По једно предавање одржаће проф. др Горан Максимовић, проф. др Татјана Трајковић и доц. др Александра Јанић, наставници Департмана за србистику. 

Предавање „Вуков ’Српски рјечник’ као први роман лексикон’ српске књижевности” проф. др Горан Максимовић одржаће у четвртак, 7. марта 2024. године, од 18 часова, у просторији 434 (у Великој сали) Филозофског факултета у Нишу. 

 

Предавање „Српски језик из перспективе говорника призренско-тимочке дијалекатске области” проф. др Татјана Трајковић одржаће у уторак, 15. марта 2024. године, од 18 часова, у просторији 36 (у Музејској учионици) Филозофског факултета у Нишу.

 

Доц. др Александра Јанић одржаће предавање „Англицизми под правописном лупом српског језика” у среду, 20. марта 2024. године, од 18 часова, у просторији 434 (у Великој сали) Филозофског факултета у Нишу. 

Предавања су превасходно намењена ученицима, наставницима и студентима.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.